TINTAURA LEGATURA

Pret: 19,99 RON

Sumar

Tintaura actioneaza ca un tonic asupra organismului nostru si are bune proprietati detoxifiante si antiinflamatoare, fiind un ajutor de nadejde pentru bolile de colecist, pentru cele digestive sau pentru problemele sistemului nervos.

TINTAURA LEGATURA

Imagini

Detalii

Tintaura (Centaurium erythraea) 

 

Afectiuni in care se utilizeaza: -uz intern: anorexie, dischinezie biliara, malarie, boli de ficat, raceala, sudofiric, tonic stomahic; -uz extern: oxiuraza, sciatica, eczeme, rani.

 

Tintaura actioneaza ca un tonic asupra organismului nostru si are bune proprietati detoxifiante si antiinflamatoare, fiind un ajutor de nadejde pentru bolile de colecist, pentru cele digestive sau pentru problemele sistemului nervos.

Racelile usoare sau cele complicate, hepatita sau alcoolismul pot beneficia din plin de ceaiurile pe baza de tintaura, neexistand practic contraindicatii decat in cazul tincturilor sau a altor preparate concentrate pe baza de tintaura.

 

Eficient in scaderea febrei, atat a febrei date de viroze, cat si a febrei digestive.

 

Nu doar ficatul, dar si rinichii beneficiaza de principiile amare si detoxifiante ale tintaurei, ceaiurile preparate din aceasta planta curatind si tonifiind minunat organismul si stimuland circulatia sangelui. Un trup slabit, cu o digestie problematica va fi ajutat bine prin aportul de tintaura, astfel crescand si apetitul alimentar si fiind tratate si multiple probleme de sanatate.

Pentru curele de tintaura, se recomanda a se bea ceaiuri de 2-3 ori pe zi, cu jumatate de ora inainte de masa daca se doreste si stimularea apetitului.

 

Administrare:

Intern
Pulberea – planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia cate ½ de lingurita rasa de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15min., dupa care se inghite cu apa.

Maceratul la rece – se prepara din 2 lingurite cu planta adaugate la 250ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. In scop terapeutic se beau 3 cani cu macerat pe zi, cu 30min. inainte de mese.

Infuzia – se prepara din 2 lingurite cu planta adaugate la 250ml de apa clocotita, se mentine timp de 15min. la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. In scop terapeutic se beau 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30min. inainte de mese.
Extern
In oxiuraza se administreaza sub forma de clisme cu maceratul sau cu infuzia de planta (in asociere cu pelin);

In rani si eczeme se aplica sub forma de comprese cu macerat sau cu infuzie de planta, sau cataplasme care se obtin astfel: 1-2 linguri cu pulbere fin macinata se amesteca cu apa calda astfel incat sa formeze o pasta care sa poata fi aplicata extern. Deasupra se aplica un pansament ocluziv care sa poata mentine cataplasma la locul afectat minim 3 ore.

 

Contraindicatii: tintaura este contraindicata in gastrite hiperacide, in ulcerul gastric si in cel duodenal, femeilor insarcinate.

 

Alte denumiri: cintaura, buruiana de friguri, buruiana de viermi, crucea-pamantului, fiere de pamant, fierea-pamantului, iarba-frigurilor, iarda de friguri.