CEAI GENTIANA RADACINI 30gr.

Pret: 9,99 RON

  • Buy 6 for 9,39 RON each and Salveaza 7%

Sumar

Adjuvant in anorexie, convalescenta, dischinezii biliare, combaterea viermilor intestinali, intarirea sistemului nervos, cresterea peristaltismului intestinal, cresterea imunitatii pe cale naturala, restabilirea si reglarea functiilor ficatului dupa hepatita cronica, reglarea metabolismului general si a celui glandular-sebaceu in special.

CEAI GENTIANA RADACINI 30gr.

Imagini

Detalii

Gentiana radacina (Gentiana asclepiadaea)

 

Proprietati: stomahic, antihelmitic, tonic-amar, colagog-coleretic, eupeptic.


Recomandari: Adjuvant in anorexie, convalescent, dischinezii biliare, combaterea viermilor intestinali, intarirea sistemului nervos, cresterea peristaltismului intestinal, cresterea imunitatii pe cale naturala, restabilirea si reglarea functiilor ficatului dupa hepatita cronica, reglarea metabolismului general si a celui glandular-sebaceu in special.


Mod de administrare: Intern decoct din 2 lingurite de planta la 500ml apa rece, se fierbe 15 minute, se bea in 3 reprize, inainte de masa.

 

Gentiana reprezinta un amarum ce poate fi utilizat ca stomahic in caz de dispepsie, sau de tulburari digestive cronice.

 

Aceasta actioneaza la nivelul sistemului nervos, provocand o crestere evidenta a secretiilor la nivelul mucoasei stomacului, al glandelor digestive, ce stau sub influenta ficatului, vezicii biliare si pancreasului.

 

In cazul lipsei poftei de mancare si al tulburarilor digestive este recomandat ceaiul de gentiana.

 

Pentru combaterea balonarii si a constipatiei, a indigestiei si gastritei, a afectiunilor hepatice, a parazitozelor digestive si a anemiei, gentiana reprezinta un bun tratament naturist.

 

Preparate pe baza de gentiana:

• infuzia se prepara din 1 lingurita de radacina uscata, peste care se toarna 200 ml de apa clocotita si se lasa la infuzat;

• decoctul de gentiana se prepara din 2 lingute de radacina pisata ce se fierbe in 500 ml de apa timp de 5-10 minute;

• pulberea se obtine prin macinarea fina a radacinii uscate

• tinctura de gentiana se prepara din 30 g de radacina maruntita ce se lasa la macerat in 200 ml de alcool de 40 grade pentru 10-15 zile. Dupa macerare se filtreaza si se pot administra 10-15 picaturi pe zi.

• siropul de gentiana se prepara din 10 g de radacina ce se oparesc in 150 ml de apa, dupa care se strecoara si se adauga 200 g de zahar. Amestecul se fierbe putin pentru a obtine un sirop mai gros.