CEAI CAPSUN FRUNZE 20gr.

Pret: 8,49 RON

Sumar

Frunzele de capsun au proprietati astringente, diuretice si antiinflamatorii si este un bun adjuvand in medicina medicamentoasa, sub forma de infuzie.

CEAI CAPSUN FRUNZE 20gr.

Detalii

Capsun frunze (fragaria viridis)

 

Ceaiul din capsuni frunze este produs in totalitate natural.  Este o sursa bogata in vitamina C, minerale si flavonoizi,  are un puternic efect antiseptic, dezinfectant si antiinflamator. De asemenea, este usor sedativ si este un bun tratament impotriva reumatismului. 

 

Frunzele de capsun au proprietati astringente, diuretice si antiinflamatorii si este un bun adjuvand in medicina medicamentoasa, sub forma de infuzie.

 

Fructele de capsun sunt o sursa important de vitamina C, potasiu, acid folic si magneziu. Flavonoidele din capsuni protejeaza inima si vasele de sange, contribuind la prevenirea bolilor cardiovasculare si a imbatranirii. In plus, par sa aiba un rol in prevenirea cancerului.

 

Alaturi de fructe, de la capsun se mai folosesc frunzele si radacinile din care se pot prepara diverse infuzii. Frunzele se recolteaza dupa culesul fructelor.

 

Consumul de infuzie din frunze de capsun este recomandat daca suferiti de reumatism, guta, astenie, parazitoze intestinale, constipatie, hemoroizi sau hipertensiune arteriala. Compresele cu infuzie din frunze de capsun, ca si decocturile din radacina de capsun sunt eficiente in tratamentul herpesului. O infuzie se prepara dintr-o lingura de frunze uscate la o cana cu apa fierbinte. Se acopera si lasa timp de 5 minute, apoi se strecoara si consuma caldut. Cantitatea indicata este de doua cani pe zi.

 

Ca tonic digestiv, frunzele de capsun, pot fi utilizate doua lingurite dizolvate in putina apa, baute dimineata pe stomacul gol. Gargara cu infuzie de frunze de capsun combate tusea si ajuta expectoratia. In plus, prin efectul puternic antiiinflamator protejeaza articulatiile de efectul degenerativ.


Ceaiul din fruze de capsun are proprietati dezinfectante si este recomandat si in bolile de rinichi sau ficat. Din 20 de grame de frunze la un litru de apa se poate pepara un decoct din care se pot bea 3-4 cani pe zi.