Detalii
Ceai hepatic
Contribuie la functionarea normala a ficatului.
Ingrediente: Galbenele, Salvie, fructe de fenicul, isop, verbina, frunze de dud, frunze de zmeur.
Efecte:
Actiunea terapeutica a acestui ceai este conferita de proprietatile hepatoprotectoare, decongestive, detoxifiante si regeneratoare hepatice ale principiilor active din galbenele. Salvia si verbina au actiune antiinflamatoare si coleretic-colagoga (stimuleaza producerea si eliminarea bilei). Isopul impiedica infiltrarea grasa hepatica. Toate aceste plante sustin buna functionare a ficatului si vezicii biliare.
Recomandari:
Hepatite, dischinezie biliara, steatoza hepatica, in intoxicatii ale ficatului datorate ingestiei de substante chimice hepatotoxice si alcool.
Preparare :
Peste o lingurita de amestec plante se toarna 200 ml apa clocotita. Se lasa 10 minute acoperit.
Intrebuintare:
Se beau 3-4 cani cu ceai pe zi cu o jumatate de ora inainte de masa.
Durata unei cure obisnuite este de 6-8 saptamani.
Contraindicatii:
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicatii.
Sarcina si alaptare:
Acest ceai nu este indicat femeilor insarcinate, mamelor care alapteaza si copiilor mici.
Efecte secundare si interactiuni:
La dozele recomandate nu se cunosc efecte secundare.