MENTA LEGATURA

Pret: 19,99 RON

Sumar

Planta are puterea de a reduce contractiile musculare care provoaca gaze, umflari si balonari abdominale. In plus, medicii recomanda ceaiul de menta persoanelor care sufera de tulburarile gastro-intestinale. In acelasi timp, menta are o usoara actiune antifermentativa si este recomandata mai ales în cazul toxiinfectiilor alimentare.

MENTA LEGATURA

Imagini

Detalii

Menta (Mentha piperita)

Planta are puterea de a reduce contractiile musculare care provoaca gaze, umflari si balonari abdominale. In plus, medicii recomanda ceaiul de menta persoanelor care sufera de tulburarile gastro-intestinale. In acelasi timp, menta are o usoara actiune antifermentativa si este recomandata mai ales in cazul toxiinfectiilor alimentare.

 

Ceaiul de menta este foarte util in starile de oboseala, cauzata in special de suprasolicitare intelectuala, stres sau epuizare.

 

Menta este recomandata si in cazul persoanelor care au probleme respiratorii, care sunt racite sau sufera de sinuzita, gripa, astm, sau bronsita, fiind folosita sub forma de inhalatii, comprese sau masaj pe piept. Aceasta planta are efecte vasodilatatoare la nivelul mucoasei nazale.

 

Menta are proprietati antiseptice si protejeaza dintii. Mentine sanatatea gingiilor si previne respiratia neplacuta.

 

Boli prevenite cu ajutorul mentei:

• cancerul de colon;
• cancerul pulmonar;
• cancerul pielii;
• sindromul colonului iritabil;
• gastrita hiperacida;
• ulcerul gastric Infectiile tractului digestiv si infectiile urinare;
• epuizare;
• oboseala cronica.

 

Tratamente interne cu menta: sindromul colonului iritabil, colon spastic, indigestie, dispepsie, gastrita, infectie cu Helicobacter pylori, sughit, spasme gastro-intestinale, voma, stari de greata, cistita, nefrita, pielonefrita.

 

Adjuvant in: febra, astm bronsic, sinuzita, raceala si gripa, migrena, cefalee, recuperare dupa accident vascular, micoze, adjuvant in cancerul de pancreas, mamar si hepatic, tuberculoza.

 

Tratamente externe: Mancarimi ale pielii, arsuri usoare ,respiratie urat mirositoare.

 

Alte denumiri: borsnita , camfor , diana , ferent , ghiazma , giazma , broastil , giugiuma , gninta , iarba neagra , iasma , izma , minta de chicusuri , minta moldoveneasca , minta neagra , nina de camfor , ninta de chicatura , ninca de picusuri , ninta rece , menta rece .