CEAI TRANDAFIR PETALE 20gr.

Pret: 33,99 RON

Sumar

Se foloseste la urmatoarele afectiuni: acnee, afectiuni bucale (chiar si la sugari), afte, astm, comedoane, cosmetica, diaree cronica, hemoragii, iritatii oculare, matreata, micoze bucale, pistrui, scurgeri vaginale, stomatita, tuberculoza.

CEAI TRANDAFIR PETALE 20gr.

Imagini

Detalii

Petale trandafir de dulceata (Rosa centifolia)Ceaiul din petale se consuma ca remediu impotriva raceli, gripei, astm si a multor boli de piept. In Oltenia in afectiuni ca tuberculoza se bea ceai din trandafir. Roua de pe trandafiri sau apa in care se tineau petalele se foloseste contra durerilor de ochi. Apa de trandafiri cu apa de pelin este indicata pentru durerile de inima.

Ceaiul de trandafiri se bea contra durerilor de stomac. Trandafirul fiert cu pelin il puteti utilize si pentru dureri de pantece si spate.

Otetul de trandafiri se da sa-l miroase persoanelor care lesina pentru a-si reveni.

Dulceata de trandafiri se recomanda celor ce sufera de afectiuni pulmonare, iar siropul ca laxativ.

Pentru durere de spate se piseaza la un loc flori de trandafir, radacina de bujor si tamaie alba apoi se amesteca cu undelemn si se aplica local, cutanat.

Petalele puse intr-un vas cu apa se folosesc pentru spalarea ochilor bolnavi.

Compozitie chimica: petalele- ulei volatil, geraniol, citronelol, derivati flavonici, quercitina, coloranti antocianici, cianina, tanin.


Actiune farmaceutica:

Intern:antidiareic, antipiretic, antiinflamator, antiseptic, astringent.

Extern: decongestiv, dezinfectant.


Se foloseste la urmatoarele afectiuni: acnee, afectiuni bucale (chiar si la sugari), afte, astm, comedoane, cosmetica, diaree cronica, hemoragii, iritatii oculare, matreata, micoze bucale, pistrui, scurgeri vaginale, stomatita, tuberculoza.


Preparare
Infuzie: 1-2 lingurite de petale se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 5-10 minute dupa care se va strecura. Se pot consuma 2 cesti pe zi.

Petale de trandafir proaspat 2-3 lingurite se pun  pentru 8 ore la macerat in apa. Se poate folosi apoi la diferite afectiuni interne sau se va folosi la preparate cosmetice.

Se poate folosi si extern pentru comprese si spalaturi locale oculare.

Otet de trandafiri- se umple un borcan cu petale proaspete de trandafiri fara a fi indesate. Se va turna deasupra otet preferabil cel de mere si miere, se timp de 15 zile dupa care se strecoara si il puteti in diferite dureri extern. Intern se poate folosi la afte, stomatite, etc.

Miere de buna calitate se va pune in ea petale maruntite de trandafir, fara a indesa. Se tin 15 zile agitand borcanul. Se poate folosi la stomatite, etc. De asemeni se poate folosi la tratamente cosmetice.

 

Alte denumiri: flori de rug, ghiol, ghiul, roza, roza de ceai, rug, rugar, rugut, ruje, ruji, saschis, trandachir, trandafil, trandafir de gradina, trandafir pentru dulceata, trandafir-rosu, trandafiras, trandachir, trandasir, trandafil.