CEAI CASTAN FRUCTE 60gr.

Pret: 14,99 RON

Sumar

Decojite, uscate si macinate, acestea au numeroase calitati vindecatoare, antiinflamatoare, vasodilatatoare, flebotonice, antiedematoase, anticoagulante si fluidizante pentru sange, decongestive, hemostatice si antiexudative venoase.

CEAI CASTAN FRUCTE 60gr.

Imagini

Detalii

Castan salbatic fructe (Aesculus hippocastanum)


Castanele salbatice ascund numeroase retete de vindecare naturista, recunoscute de sute de ani de medicina traditionala romaneasca.

 

Proprietati:

Fructele sunt renumite pentru efectele miraculoase asupra sistemului circulator si a bolilor vasculare: varice si hemoroizi, rani, tumori sau chiar accidente cerebrale. Contin saponine, taniuri si principii amare cu rol in mentinerea elasticitatii vaselor de sange.

intaresc venele;

repara ranile capilarelor;

fluidifica sangele;

imbunatatesc circulatia de la nivelul creierului si inimii;

oxigeneaza creierul;

combat depresia, atacul de panica si ameteala – extract fluid de castane 4 luni;

trateaza durerile in piept, calmeaza tusea si scade febra- fiertura de Frunze de castan;

vindeca ranile si zgarieturile;

combat ridurile.

 

Uz intern:

Anemie, slabiciune, dificultati de concentrare – pentru intarirea musculaturii corpului se recomanda sirop de castane, cate o lingurita de 6 ori pe zi pentru adulti, si de 3 ori pe zi pentru copii. Siropul de castane se prepara din 500ml de decoct de castane si 500gr de miere sau zahar, se amesteca si se pune la incalzit pana la dizolvarea zaharului/mierei.

Varice, hemoroizi, insuficienta venoasa – se ia cate 20-30 de picaturi, diluate in apa, de 2 3 ori pe zi inainte de masa, tratamentul se face 2-3 saptamani si se poate relua dupa 7 zile de pauza. Are efecte remarcabile asupra hemoroizilor interni, varicelor, creierului – in cazul unui atac cerebral sau operatii pe creier. Preparare tinctura de castan: 20 de grame de castane macinate, adaugate intr-un borcan peste care se toarna 100ml alcool alimentar de 70 de grade. Borcanul se inchide ermetic si se lasa la macerat 10 zile, se agita de 4 ori pe zi.

Retentie urinara, adenom de prostate, dureri de cap – se recomanda pulberea din fruct de castan salbatic, cate o lingurita pe zi, dimineata pe stomacul gol. Pulberea se tine 3-5 minute sublingual apoi se inghite cu apa. Tratamentul dureaza o luna si are efecte benefice asupra prostate, durerilor de cap, ametelii sau picioarelor umflate.

Febra, nevroza, dureri menstruale – se recomanda decoctul de castan salbatic preparat din 2 lingurite fruct de castan uscat si maruntit la o cana cu apa. Se fierbe 15 minute, se completeaza cu apa in timp ce scade astfel incat sa ajunga la cantitatea initiala, se iau cate 20 de picaturi de decoct pe zi.

Feblita, dureri articulare, reumatism – se recomanda vinul medicinal din castane, cate 2 linguri pe zi, dimineata si seara, durata unui tratament 6 saptamani. Prepararea vinului: 100 grame coaja de castane puse la macerat 12 ore intr-un litru de alcool de 70 de grade, se amesteca apoi cu un litru e vin si se macereaza 10 zile.

 

Uz extern:

Varice, carcei, crampe musculare, circulatie deficitara – se prepara o alifie din tincutura de castane si tinctura de struguri rosii. Este un remediu redutabil pentru bolile circulatorii.

Ulcere varicoase, fracturi, entorse – se aplica extract fluid de castane sub forma de cataplasme pentru dureri de ulcer varicos, degeraturi. Se fierb 100 ml tinctura de fructe castan salbatic pe aburi pana raman 20-30 ml de lichid. Preparatul rezultat se combina cu argila si se amesteca, pasta se aplica pe locul dureros cu tifon care se tine 30 de minute local.

Hemoroizi externi, furuncule, arsuri – se prepara un unguent din extract fluid de castane incalzit la foc, amestecat cu unt ori grasime. Extractul fluid se prepara pe baie de aburi pana scade la 1/5 din cantitate. Se fierb extractul fluid cu untul sau grasimea si se lasa la rece pentru intarire. Se pastreaza la rece de preferat in frigider. Un remediu pentru hemoroizi, varice, cuperoza sau picioare grele este amestecul de tinctura de castan cu tinctura de hamelis. Pentru hemoroizi se mai pot face bai de sezut cu decoct din 50 grame fructe de castane maruntite la un litru de apa.

Hernie de disc, spondiloza – sunt indicate baile cu infuzie concentrata din 200gr coaja maronie de pe fructele de castane si 2 litri de apa. Baile se fac o data la 2 zile timp de 14 zile de 4-5 ori pe an.

Rani, crapaturi ale pielii – se poate folosi alifia de castan fructe salbatic preparate din fructe de castan fierte si pasate sub forma de pasta, amestecata apoi cu grasime in cantitate egala. Alifia se mentine la rece si se aplica diect pe suprafata pielei.

Ten sensibil cu peroza – se aplica seara si dimineata comprese cu decoct din 5-6 castane verzi curatate de coaja fierte 15 minute la foc mic. Compresele se mentin pe fata 20 de minute si se aplica timp de 2 sau 3 saptamani. Pentru tenul gras se rad 4 fructe de castan curatate de coaja si se amesteca cu 2 lingurite de miere, se tin pe ten 10 minute apoi se spala pielea cu ceai de musetel.

 

Contraindicatii: tratamentul intern nu este recomandat pe perioada sarcinii si alaptarii, nici persoanelor cu boli de ficat si boli renale. Nu se permite asocierea cu medicamente de tip aspirina, pentoxifilina, ticlopidina, clopidogrel sau alte coagulante. Doar castanul salbatic Aesculus hippocastanum este bun, alte specii fiind otravitoare.