CASTAN FRUNZE 20gr.

Pret: 3,99 RON

Sumar

Cercetarile recente arata ca frunzele si fructele de castan pot diminua umflaturile si alte simptome ale insuficientei venoase cronice, castanul fiind recomandat in tratarea problemelor circulatorii periferice.

CASTAN FRUNZE 20gr.

Imagini

Detalii

Castan porcesc (salbatic) (Aesculus hippocastanum)

 

Afectiuni in care se utilizeaza -uz intern: varice, hemoroizi, hipertrofie de prostata; -uz extern: hemoroizi, varice, dureri abdominale, fracturi.

 

Fiertura din frunze de castan era folosita atat pentru a calma tusea si a reduce febra, cat si pentru a atenuarea durerii in cazul mainilor sau picioarele fracturate.

 

Castanul salbatic poate fi eficient pentru:

• varicoza venoasa si alte afectiuni ale sistemului circulator (insuficienta venoasa cronica);

• durere, stare de oboseala, tensiune, inflamatii la nivelul picioarelor, iritatii si retentie de apa (edem).

 

Castanul salbatic are capacitatea de a scadea nivelul de zahar din sange. Astfel, cu precadere persoanele diagnosticate cu diabet trebuie sa monitorizeze la intervale regulate de timp nivelul de zahar din sange astfel incat sa previna aparitia hipoglicemiei.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite castanul salbatic:

• femeile insarcinate sau cele care alapteaza;

• persoanele alergice la latex;

• persoanele care se confrunta cu afectiuni renale sau hepatice;

• copiii.

 

Cercetarile recente arata ca frunzele si fructele de castan pot diminua umflaturile si alte simptome ale insuficientei venoase cronice, castanul fiind recomandat in tratarea problemelor circulatorii periferice.

 

Ceai hemoroizi

Ceaiul de castan: exista doua variante de ceai de castan. Cea mai folosita infuzie de castan este cea din frunzele acestui arbore, deoarece este si cea care actioneaza cel mai repede. Problema apare atunci cand trebuiesc culese frunzele de castan. Este indicat ca frunzele de castan sa fie lasate sa ajunga la intreaga lor maturitate si sa fie culese cu cateva zile inainte ca florile sa infloreasca. Perioada preferata pentru recoltarea frunzelor de castan este primavara tarzie.


Substantele active continute in aceste frunze sunt, in marea lor majoritate, derivate de tanin, ceea ce le face antihemoragice, cicatrizante si usor analgezice.


Daca se concentreaza prin infuzare sau macerare si se aplica direct pe locul afectat cu ajutorul unor comprese, taninurile formeaza o pelicula la suprafata venei anorectale fisurate, practic inchizand ruptura si conferind elasticitatea pierduta vasului de sange.


Cea de-a doua varianta a ceaiului de castan este cea obtinuta din scoarta de castan, cu foarte bune proprietati cicatrizante si antihemoragice. Scoarta de castan trebuie luata de pe suprafata arborelui in la finele perioadei lui de vegetatie, adica la finalul toamnei, la inceputul lunii noiembrie. Portiunile de coaja colectate nu trebuie sa fie mai mari de zece centimetri si niciodata nu trebuie sa fie din partea superioara a trunchiului.

 

Intern se consuma zilnic, 2 ceaiuri din frunze de castane, indulcite cu miere, au actiune antiinflamatoare: 2-3 g frunze la 100 ml apa. Nu se supradozeaza.