CEAI CIUBOTICA CUCULUI 20gr.

Pret: 42,49 RON

Pret: 21,99 RON

  • Buy 5 for 20,99 RON each and Salveaza 5%

Sumar

Florile si frunzele sunt bogate in vitamina C si beta-caroten, potasiu, calciu, sodiu si salicilati, care ajuta la intarirea sistemului imunitar, prin proprietatile sale antioxidante, si scad nivelul colesterolului.

CEAI CIUBOTICA CUCULUI 20gr.

Imagini

Detalii

Ciubotica-cucului (Primula veris)

 

Primula veris este una dintre cele mai utilizate plante medicinale cu efecte benefice asupra corpului uman.

 

Proprietati si beneficii

Florile si frunzele sunt bogate in vitamina C si beta-caroten, potasiu, calciu, sodiu si salicilati, care ajuta la intarirea sistemului imunitar, prin proprietatile sale antioxidante, si scad nivelul colesterolului. De asemenea, planta contine saponoizi care au efecte expectorante si emetic (vomitiv). Radacina si tulpina contin Saccharum, amidine si tanoids. Planta este de asemenea un diuretic natural si sedativ, cu efect antispastic, sudorific, calmant, cicatrizant, hemostatic, fluidificator al secretiilor bronhice, emolient.

 

Afectiuni in care se utilizeaza: -uz intern: tuse, rinite, rinosinuzite, pneumonie, bronsite, gripa, raceala, artrita(guta), boli reumatice, nevralgii, tonic nervos, astm bronsic, afectiuni cardiace(inflamatia miocardului), apoplexie, calculi renali; -uz extern: hemoragii externe, tratarea ranilor, dureri de masele si de cap.

 

Tratamente si amestecuri

Planta se administreaza sub forma de infuzie (in cazul florilor), decoct (in cazul radacinii - ce trebuie maruntita in prealabil) sau praf (din frunzele bogate in vitamina C). Extern se foloseste sub forma de cataplasme calde ce se aplica pe locurile dureroase, avand actiune calmanta, cicatrizanta si hemostatica.

 

De asemenea, ciubotica-cucului este folosita in bronsita, pneumonie, afectiuni renale si ale vezicii urinare, disfunctii gastrointestinale.

 

Ceai (infuzie) de ciubotica-cucului: se obtine dintr-o lingurita cu flori si tulpini de ciubotica cucului (partea aeriana), la o cana cu 250 ml apa clocotita; se lasa 5 minute acoperit, se strecoara si se administreaza cel mult doua cani pe zi.

 

Ceai (pentru insomnie): se obtine din amestecul descris anterior (amestec ceai sau infuzie), si se administreaza o cana inainte de culcare, caldut.

 

Atentionari speciale:  

• ciubotica-cucului nu este recomandata celor care sunt alergici la aspirina, din cauza cantitatii sale ridicate de salicylants, care sunt principala baza pentru aspirina;

• nu este recomandat persoanelor care urmeaza tratamente anticoagulante sau de catre femeile gravide. Acesta poate fi utilizat insa de femeile care alapteze, deoarece ceaiul de ciubotica-cucului stimuleaza lactatia.

 

Denumiri populare: aglica, anghelina, calce, cinci-foi, cizma-cucului, talpa-gastei, tita-caprei, tita-oii, urechita-ursului, tata-vacii, anghicel.