Detalii
Papaya (Carica papaya) organica, Certificata BIO
Anti-cancer (preventie si tratare), Anti-imbatranire, Detoxifiere sunt doar cateva dintre beneficiile uimitoare ale ceaiului din frunze de Papaya.
Beneficiile ceaiului din frunze de Papaya
Papaya, un arbore tropical, a fost original cultivat in Mexic si poate creste pana la 10 metri inaltime. Arborele Papaya da nastere unui fruct versatil care poate fi mancat atat copt cat si necopt(crud). Conform articolului „Papaya the Medicine Tree”(Papaya copacul medicinal), intreaga planta Papaya – radacini, frunze si fruct – ofera valori medicinale. Frunzele tinere de Papaya sunt mancate ca si legume in unele retete, si ceaiul din frunze de Papaya are o varietate de efecte in scopuri medicale.
Cancerul
Ceaiul din frunze de papaya se dovedeste eficient in preventia si in tratamentul cancerului, conform unui studiu publicat in februarie 2010 ca parte a „Journal of Ethnopharmacology”. In acest studiu facut in laborator, ceaiul din frunze de Papaya a redus inflamatia si a activat sistemul imunitar cu efecte toxice asupra celulelor canceroase, a inhibat cresterea celulelor tumoroase si a stimulat genele sistemului imunitar cu efecte anti-tumoroase. Cercetatorii au concluzionat ca rezultatele preliminare ale studiului au indicat ca proprietatile imuno-stimulatoare ale ceaiului din frunze de Papaya s-au dovedit utile in tratamentul si prevenirea bolilor, inclusiv cancerului, alergiilor si ca o componenta in unele vaccinuri.
Ulcer
Ceaiul din frunze de Papaya a protejat impotriva ulcerului gastric intr-un studiu de laborator publicat in septembrie 2008 in „West Indian Medical Journal”. In acest studiu, extractul din frunze de Papaya a redus din gravitatea ulcerului si demonstreaza puternice efecte antioxidante. Deasemenea, extractul din frunze de Papaya a scazut nivelul de lipide oxidate si a crescut activitatea antioxidanta in interiorul celulelor rosii din sange. Cercetatorii au concluzionat in urma acestui studiu preliminar ca, ceaiul din frunze de Papaya indica un potential ridicat pentru tratarea ulcerului gastric si stresul oxidativ din stomac.
Digestia Glutenului
Enzimea „papaina” prezenta in frunzele de papaya ajuta in digestia proteinelor si este foarte utila in tratarea tulburarilor gastrointestinale, conform cartii „The complete herbal guide: A natural aproach to healing the body” (Ghidul complet al ierburilor:O abordare naturala in vindecarea corpului). Ceaiul din frunze de papaya alina disconfortul in cazul arsurilor stomacale si este un stimulant al apetitului. Ceaiul din frunze de Papaya de asemenea ajuta la digerarea proteinei din faina, respectiv glutenul, care este foarte dificil de digerat la anumite persoane si cauzeaza o conditie autoimuna cunoscuta si ca boala celiaca (enteropatia glutenica) sau intoleranta la gluten.
Mod de preparare a ceaiului din frunze de Papaya: 2 grame de frunze Papaya (1 lingurita) la 500ml apa fiarta si racita la 80°C, asteptati 5 minute apoi strecurati si consumati. Frunzele se pot folosi o singura data.
Mod de preparare a ceaiului din frunze de Papaya pentru afectiuni oncologice(bolnavii de cancer): 10-30 grame/400ml apa, lasati acoperit 15 minute apoi strecurati si consumati.
Referinte:
•"Journal of Ethnopharmacology"; Aqueous Extract of Carica Papaya Leaves Exhibits Anti-tumor Activity and Immunomodulatory Effects; Otsuki N., et al; February 2010
•"West Indian Medicine Journal"; Protective Effect of Carica Papaya L Leaf Extract Against Alcohol Induced Acute Gastric Damage and Blood Oxidative Stress in Rats; Indran M., et al; September 2008
•"The Complete Herbal Guide: A Natural Approach to Healing the Body"; Stacey Chillemi, et al; 2007
•"Papaya the Medicine Tree"; Harald W. Tietze; 2003