CEAI SALCIE SCOARTA 35gr.

Pret: 4,49 RON

Pret: 2,99 RON

Sumar

Mentine sanatatea articulatiilor.
Contribuie la functionarea normala a aparatului respirator.

CEAI SALCIE SCOARTA 35gr.

Imagini

Detalii

Salcie alba scoarta (Salix Alba)

 

Mentine sanatatea articulatiilor.

Contribuie la functionarea normala a aparatului respirator. 

 

Actiune: antireumatismala, analgezica, febrifuga, astringenta.


Afectiuni in care se utilizeaza: -uz intern: reumatism, spondiloza anchilozanta, gripa, rinita, raceala, nevralgii, insomnii, guta, dureri musculare, neurastenii, eritem genital, hemoptizie, diaree; -uz extern: stomatita, spondiloza anchizozanta, hemoroizi, stimularea circulatiei periferice, cicatrizarea ranilor, ulceratii, rani purulente, bataturi(clavus), transpiratie la picioare.


Utilizare: in mod traditional, in reumatism, nevralgii, stari febrile, diaree , hemoragii,  nevralgii gutoase, raceli, stari depresive, insomnii.
 
Mod de preparare:
Intern: decoct- se fierbe o lingura de produs in 250ml apa, timp de 15-20 minute, se strecoara si se bea la temperatura camerei.

Extern: decoct concentrat (2-3 linguri la cana) pentru bai, lotionari si gargarisme.
 
Mod de administrare: 1-2 cani/zi.

 

Artroza este una dintre cele mai frecvente boli degenerative articulare a carei incidenta creste o data cu varsta. Se considera ca 90 % din populatie prezinta in jurul varstei de 40 ani modificari   radiologice de artroza la nivelul articulatiilor. Exista o solutie naturala, un inlocuitor al aspirinei, si anume scoarta de salcie alba (Salix alba). Aceasta imbina actiunea aniinflamatorie si analgezica fara a avea insa efectele adverse ale antiinflamatoarelor nesteroidiene. Substanta sa activa este binecunoscuta salicina care, nu irita tubul digestiv.


Chinezii au utilizat scoarta salciei albe cu mai multe mii de ani inainte pentru ameliorarea durerilor.

 

Scoarta si frunzele sunt utilizate in medicina traditionala pentru prevenirea si tratamentul reumatismului si in febra de diverse etiologii.

Este un antireumatic, antiinflamator, antipiretic si antialgic deosebit.

Principalele indicatii clinice sunt: artroze generalizate, reumatism cronic degenerativ, poliartrita acuta, artroze ale micilor articulatii, nevralgii reumatice, stari febrile.

 

Alte denumiri: lozie, rachita, rachita alba, salca, salcuta, Salix Alba, Cortex Salicis.