CEAI DUD FRUNZE 25gr.

Pret: 3,99 RON

Sumar

Frunzele de dud sunt recunoscute in tratamentele naturiste pentru calitatile lor hipoglicemiante si astringente. Ele se folosesc ca tratament adjuvant al unor forme de diabet, precum si al gastritelor si diareei. Planta are un caracter alcalin, infuzia ei producind o neutralizare a hiperaciditatii in cazurile de ulcer gastroduodenal si in gastrita hiperacida.

CEAI DUD FRUNZE 25gr.

Imagini

Detalii

Dud frunze (Morus Alba)

 

Actiune: sudorifica, astringenta, hipoglicemianta.

 

Utilizare: in mod traditional ca detoxifiant, ca adjuvant in tratamentul diabetului, in diaree.


Afectiuni in care se utilizeaza: -uz intern: diabet zaharat, diaree, gastrite, ulcer gastric si duodenal, distrofii ale miocardului, laxativ.


Mod de preparare:

Infuzie: Se toarna o cana de apa clocotita peste 1-2 lingurite planta, se acopera 10-15 minute, apoi se strecoara si se consuma neindulcit, la temperatura camerei.

 

Frunzele de dud Morus Alba sunt recunoscute in tratamentele naturiste pentru calitatile lor hipoglicemiante si astringente. Ele se folosesc ca tratament adjuvant al unor forme de diabet, precum si al gastritelor si diareei. Planta are un caracter alcalin, infuzia ei producind o neutralizare a hiperaciditatii in cazurile de ulcer gastroduodenal si in gastrita hiperacida.
Frunzele de dud au, de asemenea, calitati laxative, antiscorbutice, depurative si tonice, fiind indicate in astenii, constipatie si afectiuni pulmonare.

 

Din frunze se realizeaza o infuzie - o lingurita de planta la o cana cu apa. Se beau zilnic, pe stomacul gol, doua cani de infuzie calduta.

 

In cazurile de diabet, frunzele de dud se asociaza cu teci de fasole, frunze de nuc, funze de urzica si frunze de afin, toate uscate, iar in cazurile de ulcer, cu iarba de coada calului, teci de fasole, patlagina si sunatoare, de asemenea uscate.

 

CONTRAINDICATII NU EXISTA.