CEAI LEVANTICA LAVANDA 20gr.

Pret: 4,49 RON

Pret: 3,79 RON

Sumar

Are un puternic efect calmant.Un efect deosebit de bun il are levantica în tratamentul afectiunilor glandei tiroide (pentru gusa), stari de lesin, ameteli, melancolie.
Sub formă de bai complete sau bai de sezut, levantica se foloseste în tratamentul bolilor de nervi sau pentru cicatrizarea ranilor.

CEAI LEVANTICA LAVANDA 20gr.

Imagini

Detalii

Lavanda (Lavandula augustifolia)

 

Relaxant si calmant!
 
Levantica este o planta originara din zona Marii Mediterane. Lavandula angustifolia este denumirea stiintifica in limba latina. Este o planta de cultura in scopuri medicinale, dar si planta de baza pentru industria cosmetica. Are un puternic efect calmant.. Un efect deosebit de bun il are levantica în tratamentul afectiunilor glandei tiroide (pentru gusa), stari de lesin, ameteli, melancolie.
Sub forma de bai complete sau bai de sezut, levantica se foloseste in tratamentul bolilor de nervi sau pentru cicatrizarea ranilor.

Recomandari: afectiunile cailor respiratorii, afectiuni cardiace, reumatism, hepatita cronica, dischinezii, migrene, afectiuni ale cailor urinare, febra eruptiva, antiseptic, nevroze, reconfortarea organismului, cicatrizare , raceala , gripa , astm, rheumatism , insomnia ,
 
Mod de preparare: pentru o cana de ceai, puneti o lingurita de lavanda si turnati peste ea apa fierbinte, dar nu clocotita.
Nu lasati sa stea mai mult de 5-10 minute, strecurati si consumati.

 

Actiune: hiperexcitabilitate, migrene, insomnii, sedativ nervos, diuretic, coleretic-colagog, febrifug, antispasmodic, antiseptic si cicatrizant, afectiuni cardiace cu substrat nervos, afectiuni renale.

 

Afectiuni in care se utilizeaza: -uz intern: calmant al sistemului nervos, colagog, dezinfectant, carminativ, antispastic, afectiuni ale cailor respiratorii, tuse convulsiva, laringita, hepatita cronica, afectiuni ale cailor urinare, efect diuretic; -uz extern: contuzii, arsuri, migrene, nevroza, rani.

 

Administrare:
Intern: infuzie (1 lingurita la cana) - 2-3 cani/zi, una cu  30 minute inainte de culcare.
Extern: bai cu infuzie (20-30g la litru), frictiuni cu otet aromat (30-40g macerat 7 zile in 1l otet)

 

Alte denumiri: Lavandula augustifolia, aspic, levand, livant, epichinel.