CEAI TUIA CETINA (FRUNZE) 50gr.

Pret: 15,99 RON

Pret: 11,99 RON

Sumar

Planta este considerata toxica, din cauza tuionei, o substanta care ii da si mirosul specific si puternic. Tuia poate fi folosita in scop terapeutic atat intern cat si extern.

CEAI TUIA CETINA (FRUNZE) 50gr.

Detalii

Tuia cetina (Thuja)

 

Din tuia se prepara remedii care pot ajuta, la calmarea durerilor reumatismale si la tratarea amigdalitei.

Planta este considerata toxica, din cauza tuionei, o substanta care ii da si mirosul specific si puternic. Tuia poate fi folosita in scop terapeutic atat intern cat si extern.

 

Tratamentul intern cu tuia se face doar la recomandarea medicului.

Toxicitate: exista o credinta destul de bine inradacinata la noi, cum ca tuia ar fi o planta otravitoare. Afirmatia este reala doar partial. Intr-adevar, planta contine un principiu activ, ce ii da mirosul specific - tuiona - care, administrata in doze mari, produce tulburari digestive, de metabolism si chiar nervoase destul de grave. Pe 2 decembrie 2002, Comitetul stiintific al Comisiei Europene a dat un comunicat in care se mentioneaza ca tuiona poate fi consumata fara riscuri, in cantitati de pana la 5 mg pe zi, in anumite bauturi alcoolice (considerate alimentare). Prin urmare, riscurile administrarii alcoolaturii de tuia sunt ca si inexistente in cazul unei dozari normale.(sursa FormulaAs) 

 

Calmeaza durerile de artrita

Tinctura de tuia este recomandata pentru calmarea durerilor produse de artrita. Se prepara din 100 g frunze, care se macereaza 10 zile in 500 ml de alcool de 60°. Se agita periodic. Se filtreaza, iar tinctura rezultata se pastreaza in sticlute. Extractul alcoolic de tuia are o toxicitate mare, de aceea se administreaza extern. Se aplica prin comprese pe zonele dureroase.

 

Leac contra negilor

Negii ar putea fi eliminați daca aplicati peste zona afectata, atat dimineața, cat și seara, macerat de tuia. Se prepara din 100 g frunze la 500 ml alcool. Se lasa la macerat timp de 10 zile. De asemenea, se poate pune un tampon imbibat in macerat de tuia pe suprafața negilor, acoperind apoi cu un plasture,  mențineti pansamentul pe parcursul zilei. Este recomandat sa se aplice zilnic, saptamani la rand.