CEAI RUTA CAPREI 40gr.

Pret: 43,90 RON

Pret: 29,90 RON

Sumar

Pentru diabet ceaiul de ruta caprei se prepara dintr-o lingurita cu frunze uscate, peste care se toarna o cana cu apa fierbinte. Vasul se lasa acoperit timp de un sfert de ora, dupa care lichidul se strecoara si se consuma. Bolnavilor de diabet li se recomanda cate trei-patru cani pe zi.

CEAI RUTA CAPREI 40gr.

Imagini

Detalii

Ruta caprei (Herba Galegae)


Substante active
Planta confine un alcaloid (galegina), guanidina, flavonoizi (ga-luteolina), acid pipecolinic, principii amare, saponine, acizi grasi.
Actiune si indicatii terapeutice
Are proprietati hipoglicemiante dovedite. Galegina stimuleaza secretia celulelor beta din insulele pancreatice, precum si utilizarea in organism a glucozei. Planta mai are si proprietati galactogoge. Administrarea ei duce la cresterea cantitativa si calitativa a secretiei lactate. Preparatele din ruta caprei au si proprietati diuretice. Principala utilizare este in tratamentul adjuvant al diabetului zaharat.
Preparare si administrare
In tratamentul adjuvant al diabetului zaharat se pot administra 2-4 g (1 lingurita) de pulbere vegetala pe zi.

Frecvent se asociaza cu alte plante cu actiune hipoglicemianta: teci de fasole, frunze de afin, frunze de urzica, frunze de salvie si radacina de papadie.
Pentru stimularea secretei lactice se prepara o infuzie din 1 lingura de planta la 1 cana cu apa. Se beau 3 cani de ceai pe zi.
   

Combate rezistenta la insulina

Substantele active din planta sunt galegina (compus cu efect antidiabetic), tanin si crom. Mai multe studii au aratat ca ruta caprei reduce nivelul zaharului din sange, adica scade glicemia.
Inca din Evul Mediu, ruta caprei era cunoscuta pentru faptul ca ameliora simptomele diabetului. Analize moderne au aratat ca planta contine elemente similare guanidinei, o substanta ce duce la scaderea nivelului de zahar din sange, prin mecanisme de combatere a rezistentei la insulina.


Pentru cresterea si dezvoltarea sanilor
In medicina naturista moderna de astazi, herbalistii recomanda ceaiul de ruta caprei pentru tratarea diabetului, dar si pentru combaterea febrei, a tusei puternice si pentru reglarea menstruatiilor. De asemenea, tratamentul cu ruta caprei este recomandat femeilor care abia au nascut, pentru stimularea lactatiei, dar si celor care vor sa aiba sani mai mari.

Celebrul medic naturist Nicholas Culpepper a declarat ca infuzia de ruta caprei este benefica pentru a combate oboseala picioarelor, stimuland circulatia in aceasta zona. Pentru acest lucru, aveti nevoie de o infuzie preparata dintr-o mana cu frunze la 2 litri cu apa clocotita si apoi lasata sa se raceasca.


Efect afrodiziac
In mod traditional, europenii foloseau planta pentru a provoca transpiratia, cu scopul de a reduce febra, dar si pentru a trata infectiile cauzate de viermi parazitari sau de muscaturi de sarpe.

Amerindienii intrebuintau ruta caprei in mai multe scopuri. In primul rand, era considerata un afrodiziac, de mare folos barbatilor care se confruntau cu probleme de erectie. De asemenea, se considera ca ceaiul de ruta caprei, consumat cu regularitate, le ajuta pe femei sa-si recapete frumusetea si sanatatea. Ceaiul din radacina de ruta caprei era administrat si copiilor, cu scopul de a le stimula dezvoltarea musculara.


Mod de administrare intern

Pentru diabet ceaiul de ruta caprei se prepara dintr-o lingurita cu frunze uscate, peste care se toarna o cana cu apa fierbinte. Vasul se lasa acoperit timp de un sfert de ora, dupa care lichidul se strecoara si se consuma. Bolnavilor de diabet li se recomanda cate trei-patru cani pe zi. In cazul persoanelor care sunt insulino-dependente, se continua administrarea de insulina, urmand ca doza de insulina sa se ajusteze ulterior, in functie de rezultatele analizelor medicale ce trebuiesc realizate periodic dupa ce se incepe administrarea de planta. 

Pentru scaderea febrei este bun ceaiul preparat din doua lingurite cu planta la o cana cu apa clocotita. Se lasa la infuzat 10-15 minute. Nu beti mai mult de trei cani pe zi. 

Pentru cresterea sanilor se recomanda ceai obtinut din o lingurita cu planta uscata. Se vor consuma cate trei-patru cani pe zi, timp de cel putin trei luni.  

Pentru stimularea lactatiei se bea dimineata cate o cana cu ceai de ruta caprei, preparat dintr-o lingurita cu planta uscata lasata timp de zece minute la infuzat in apa clocotita.   

Pentru reglarea menstruatiei se bea cate o cana cu ceai in fiecare dimineata, timp de cel putin trei-patru luni, pentru a se putea observa primele efecte.